A Karácsony az év egyik legszebb ünnepe. Legalábbis erre próbálunk törekedni, de azt hiszem, mostanság sokszor, sokféleképpen elcsúszik ez a vágyunk.

Talán a rohanás, az ajándékok vásárlása, az emberek türelmetlensége és hogy nincs hó, fehér karácsony már évek óta (legalábbis Szeged környékén 🙂 ) mind-mind befolyásolják, hogy ez az ünnep veszített kicsit a varázsából az évek alatt.

Pedig milyen csodás is tud lenni egy hatalmas hópelyhekkel érkező decemberi reggel. Az izgatott készülődés, a sütemények, forró csokik, és fantasztikus ételek illat kavalkádja, a sürgés- forgás, díszítés, egy finom pohár bor, gyertyafények és végül az együttlét. S talán nem is lenne más lényege ennek az ünnepnek, csak tényleg az, hogy együtt legyünk.

Persze, mindenki szeret ajándékozni vagy épp ajándékot adni, ez alól én sem vagyok kivétel. Sokszor mosolyognak rajtam a gyerekeim, hogy már szeptemberben elkezdem az ajándékok beszerzését, de nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni. Jó megfigyelni őket, hogy mi az, ami a szívük vágya. Kitalálni a kis titkos gondolataikat, álmaikat, hogy tényleg olyan ajándékot kapjanak, ami számukra különleges. Valamit, ami a vágyuk és nem csupán szükségletük.

karácsonyi vásárlás hangulat
sujtás ékszer karácsonyra

Szóval, évek óta vagyok én is, mint minden más édesanya, a Mikulás manója, de olyan szerencsém van, hogy nemcsak mint anya, hanem mint ékszerkészítő is. 🙂

A sok- sok év alatt rengeteg fa alatt lehettek az általam készített fülbevalók, karkötők, nyakláncok, és csodálatos érzés, hogy ezáltal én is részese lehettem picit mások ünnepének. A sok örömteli visszajelzés, az azóta is megmaradt vásárlók, akiknek már egész kis gyűjteménye van az ékszerekből, igazán felemelő érzés.

És tudjátok… van az a varázsa a csillogó Swarovski kristályoknak, hogy a hétköznapot ünnepivé, az ünnepeket pedig varázslatossá teszik.

Bízom benne, hogy sikerült kicsit ráhangolnom benneteket az ünnepekre! Igyekszem csodás karácsonyi ékszerekkel elhalmozni benneteket, s kívánom, hogy az elkövetkezendő időszak nyugalomban, békességben, harmóniában teljen, hogy mire eljön a nagy nap, addigra ne úgy érezzük magunkat, mintha kifacsartak volna.

sujtás ékszer karácsonyra