Ismerj meg!

Papp Csilla sújtás ékszer készítő lányaival

Papp Csilla vagyok, két gyönyörű lány édesanyja és az ékszerkészítés szerelmese.

Tisza parti lány vagyok és sok gyerekkori emlék, íz, illat inspirál még a mai napig is.

A színek harmóniája már régóta része az életemnek és valójában egy véletlen folytán kezdtem el 2011 januárjában ékszereket készíteni. Kezdetben a gyöngyfűzés és gyöngyhímzés technikáját gyakoroltam, majd egy napon megláttam egy sújtás ékszert és tudtam, hogy ez lesz az én utam.

Az évek alatt rengeteg kalandot, barátságot, örömöt hozott az életembe az alkotás.

Az első izgalmas élményem az volt, amikor az első pár ékszerem elkészítése után felkért egy amerikai cég (The Beadsmith), hogy képviseljem egy kiállításon, Angliában. Mondanom sem kell, rettenetesen izgultam.

Ezt követte pár interjú, illetve sujtás ékszerminták készítése az Australian Beading Magazine és a Beads & Beyond magazin számára. Ekkor már tartottam tanfolyamokat Anglia-szerte, és felkérést kaptam Londonból, hogy oktassak a Bead and Jewellery Magazine által szervezett Big Bead Shown, illetve meghívtak a birminghami Jewellery Chanel csatornához is, hogy mutassam be a sujtás ékszer készítés lépéseit.

Így indult az én ’kis’ sújtás ékszer karrierem. 🙂

Beads and Beyond magazin cover csillapapp soutache jevellery
csillapapp soutache jewelry making book

Ezután, 2015-ben egy amerikai kiadó megkeresett, hogy könyvben írjam le a sujtás ékszer technika mesterfogásait, így készült el első könyvem (Sensational Soutache), amely 2016. február 1-jén jelent meg Európa számos országában, az Egyesület Államokban, Ausztráliában és Japánban. Illetve Oroszországban is kiadásra került 2016 végén.
2017-ben meghívást kaptam Olaszországba (Master Beads), ahol kiállították az ékszereimet és sujtás készítés workshopokat is tartottam. Egyik legemlékezetesebb és legvidámabb eseményem volt.

2018. márciusában a  Külgazdasági és Külügyminisztériumban mutatkozott be „A mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete” mozgalom, melyen Katrics Krisztina kézműipari alelnök asszony meghívására én is részt vehettem sujtás ékszer alkotásaimmal.

2019. május 30- án, Budapesten, az A38 Hajón mutatták be ékszereimet a Sandava Design Studio and Art Gallery szervezésében.

2022. június 3-án Jordánia fővárosában, Ammanban Magyarország Ammani Nagykövetségének kezdeményezésére, és az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a Népművészeti Egyesületek Szövetsége egy divatbemutatót szervezett, melynek keretében 10 magyar divattervező alkotásaival ismerkedett meg a közönség.
A sujtás ékszereimmel én is részese lehettem ennek a bemutatónak.

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy összetalálkoztunk… én, és a csodálatos sujtás zsinórok, melyek épp ugyanúgy formálnak engem, mint én őket egyedi, különleges ékszerekké.

csillapapp sujtásékszer Jordánia kiállítás
csillapapp sujtásékszer Jordánia kiállítás