Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek (ÁSzF)

Tájékoztatjuk, hogy Ön mint vásárló (fogyasztó) a https://csillapapp.com címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni az oldal által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásaimat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.

 

1. Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: Kocsis- Papp Csila Ágnes e.v.
 • Székhely: 6750 Algyő, Kastélykert utca 68.
 • Adószám: 56823196-1-26
 • Nyilvántartási szám: 55515827
 • Szerződés nyelve: magyar
 • Elektronikus elérhetőség: info@csillapapp.com
 • Telefonos elérhetőség: +36706130168
 • Számlaszám: 11735184-20005382-00000000 (OTP Bank)
 • Tárhelyszolgáltató: RackForest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
 • Tárhelyszolgáltató elérhetőségerackforest.hu, Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 11. 5.em B05001. Telefon: +36 1 2110044 E-mail: info@rackforest.hu

A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben, a továbbiakban: üzemeltető.

2. Adatvédelem

A csillapapp.com internetes üzlet online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a vásárlók adatait. Az adatkezelés kizárólagos célja az elküldött megrendelések teljesítése. Jelen webáruház csak olyan személyes adatokat kezel, melyek szükségesek a vásárlás teljesítéséhez. A felhasználó vásárlásával hozzájárul a megrendelés leadásakor önkéntesen megadott adatainak a szolgáltató általi kezeléséhez.

2.1. A kezelt adatok köre, célja, hozzáférése

Vásárlás/megrendelés leadása esetén: név, elérhetőségek (e-mail cím), szállítási cím, számlázási cím. Az adatkezelés célja: a megrendelés teljesítéséhez szükség adatok rendelkezésre állása. Az adatok megismerésére kizárólag a csillapapp.com adatkezelője (Kocsis-Papp Csilla Ágnes egyéni vállalkozó, mint szolgáltató) és a csomag kiszállítását végző szolgáltató jogosult.

A webáruházban megrendelést leadott felhasználó kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését és zárolását az adatkezelőnél e-mailben vagy a kapcsolati űrlapon. Az adatkezelés 2011. évi CXII. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvénynek megfelelően történik. A részletes adatkezelési tájékoztatót az Adatkezelési Tájékoztató menüpont alatt tudod megtekinteni.

2.2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Kizárólagosan a jelen webáruházban található kézműves termékek vásárolhatók meg. A termékfotókon szereplő egyéb kellékek az illusztráció részét képezik. A megvásárolható tárgy a leírásban szereplő termék. Minden termék kézzel készült. Igény esetén és az alapanyagok függvényében lehetőség van több példány megrendelésére is ugyanazon termékből. Erről a vásárlóval e-mailben egyeztetünk. A feltüntetett árak bruttó árak, melyek a termék teljes árát tartalmazzák; a szállítási költség ezen felül kerül felszámításra. A szállítási költség bizonyos esetekben a szolgáltatót terheli, amelyről a szállítási információk menüpont alatt található részletes információ.

3. Általános szerződési feltételek elfogadása és az adás-vételi szerződés létrejötte

A felhasználónak a csillapapp.com Webáruházban történő vásárláshoz el kell fogadnia a jelen általános szerződési feltételeket. Amennyiben nem fogadja el, a webáruházban történő vásárlásra nincs lehetősége. A rendelés elküldésével a vásárló tudomásul veszi, hogy a termékek webáruházban feltüntetett árán felül szállítási költséget kell fizetnie, mely a megrendelt áruk szállítási módja alapján kerül kiszámításra. A vásárló tudomásul veszi, hogy a rendelés véglegesítése fizetési kötelezettséggel jár.

A felhasználó a webshopból történő vásárlás esetén e-mailben visszaigazolást kap, amellyel adásvételi szerződés jön létre a felhasználó (vásárló) és a szolgáltató között. A felhasználó a vásárlással elfogadja, hogy az így kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, melyre az aktuális magyarországi törvények irányadóak. A szerződéskötés nyelve magyar. A szerződés iktatásra nem kerül. Amennyiben a megrendelés megérkezésétől számított 2 munkanapon belül a vásárló nem kap visszaigazolást, úgy mentesül az ajánlati kötöttség alól, és nem köteles a megrendelt terméket kifizetni. Amennyiben a vásárló a visszaigazolástól számított 72 órán belül nem teljesíti fizetési kötelezettségét, megrendelése (és így az adás-vételi szerződés) törlésre kerül.

A csillapapp.com Webáruház a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a területi kereskedelmi és iparkamarák etikai kódexe alapján végzi szolgáltatói tevékenységét. Az etikai kódex szövege elérhető Az MKIK etikai kódexe  linken.

 

3.1. A rendelés menete

A webáruházban történő vásárlás regisztrációhoz nem kötött; azonban a könnyebb kezelhetőség érdekében javasolt létrehozni egy saját fiókot az oldalon.

A megrendelés leadásakor meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat, így a nevet, számlázási és szállítási adatokat, e-mail címet. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti; így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

3.2. Rendelési információk

A megjelenített termékek kizárólag a webáruházon keresztül, online rendelhetőek meg, a fizetés banki előre utalással, bankkártyás fizetéssel, PayPal rendszerén keresztül történik és a termékek postai úton (ajánlott tértivevényes csomagként, egyéni kérésre elsőbbségivel) vagy futárszolgálattal kerülnek kiszállításra.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, és nem tartalmazzák a szállítási díjat.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga. A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, amelyek a Szállítási információk és postai díjak menüpont alatt találhatók.

 

3.2.1. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása folyamatos. Rendelést 0-24 óráig lehet leadni. A rögzített megrendelések feldolgozása munkanapokon 8:00-tól 18:00-ig történik. A rögzített rendelés beérkezésétől számított 2 munkanapon belül a vásárló a megrendelés során megadott e-mail címen visszaigazolást kap a megrendelés összekészítéséről, az utaláshoz szükséges adatokról és a fizetendő végösszegről, amely már a szállítási költséget is tartalmazza.

A megrendelés utólagos módosítása és az adatbeviteli hibák javítása csak e-mailben vagy a kapcsolati űrlap kitöltésével, a kiszállítás megkezdése előtt lehetséges.

Készleten lévő termékek postára adása legfeljebb 3 munkanapon belül megtörténik – elsőbbségi szállítási igény esetén is. Egyedi megrendelések esetén a szolgáltató felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott e-mail címen.

3.2.2. A megrendelt termék ellenértékének fizetési módjai

A webshopból megvásárolt termékek ellenértékét többféleképpen lehet kiegyenlíteni:

– (1) közvetlen banki átutalással;

– (2) bankkártyás fizetéssel;

– (3) PayPal- on keresztül  

– (4) Ajándékutalvány beváltásával. Az online bankkártyás fizetések a SimplePay rendszerén keresztül valósulnak meg.

A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó SimplePay az OTP Mobil Szolgáltató Kft. felügyelete alatt álló intézmény, melyről további információ a SimplePay – Simple oldalon található.

Banki előre utaláskor a csomag feladására csak a tranzakció beérkezését követően legfeljebb 3 munkanapon belül kerül sor.

A megrendelt áru, házhoz szállítás keretében vagy automatából átvehető csomagként vehető át.

A fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz (nem adódik hozzá további ÁFA). A számla elektronikus formában kerül kiállításra, amit a fizetés beérkezését követően a megadott e-mail címre küldök el. Kérném, hogy a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedj megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérd jegyzőkönyv felvételét, és ne vedd át a csomagot. Amennyiben később észlelnél sérülést a terméken, úgy, a kézhez vételtől számított 14 munkanapig lehetőséged van azt visszapostázni, és kérni a felár nélküli javítását, majd újbóli postázását; vagy visszaküldést követően a termék ellenértékének visszautalását. Az imént említett esetekben, a postai költség minden irányban az üzemeltetőt terheli, amely átutalással kerül kiegyenlítésre. Azonban, amennyiben olyan változtatást szeretnél, amely nem hibásodásból, sérülésből ered (pl. akasztó-csere), a plusz postázás díja a megrendelőt terheli.

3.2.3. Házhoz szállítás díjszabása

A szállítás postai kiszállítás útján, GLS vagy Foxpost szolgálattal történik.

A megrendelt termékek Postai kiszállítás esetén minden esetben ajánlott küldeményként kerülnek feladásra, melynek postaköltsége Magyarország területén egységesen 1900.- Ft.

Európa országaiba egységesen: 3.990,- Ft. Külföldre szállítást kizárólag a Magyar Posta Zrt.- én keresztül vállalunk.

Az országok listája, amelyekbe kézbesítést vállalunk:

Anglia, Ausztria, Csehország, Dánia, Hollandia, Horvátország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Svájc

30.000,- Ft feletti vásárlás esetén: ingyenes

A Foxpost automatába történő szállítás díja: 1650 Ft. 

A Foxpost házhozszállítás díja: 2200 Ft

A GLS automatába történő szállítás díja: 2200 Ft. 

A postázásról részletes információt a Postai díjak és szállítás menüpont alatt találsz.

 

3.2.4. Szállítási határidő

Készleten lévő termékek esetében a termék végösszegének a számlán történő jóváírását követő legfeljebb 3 munkanap.

Amennyiben a kiszállításhoz a Magyar Posta szolgáltatását választja a megrendelő, a csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra között. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol az előbb megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják. A postai küldemény elvesztését, részleges elvesztését, megsérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jeleznie kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jeleznie kell.

Az oldalam működésével; a termékek megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén a Kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségeimen rendelkezésére állok.

A postai díjszabással és kiszállítással kapcsolatos információk a Postai díjak és szállítás menüpont alatt olvasható.

4. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt, bontatlan csomagolású terméket. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni (postán ajánlott tértivevényes küldeményben, vagy e-mailben). Az üzemeltető az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé. A fogyasztó elállása esetén a megrendelt terméket köteles elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül az üzemeltetőnek visszaküldeni. A visszaküldés költsége a fogyasztót terheli.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét és a megrendelt termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni, beleértve a szállítás díját is. Ez alól kivétel, ha a fogyasztó olyan fuvarozási módot választott, amely többletköltséggel jár, és amely a szokásos fuvarozástól eltérő. A szolgáltatónak a visszafizetési kötelezettségét mindaddig nem kell teljesítenie, amíg a szolgáltatott terméket vissza nem kapta.

Üzemeltető követelheti a fogyasztótól a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Ezért kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a fogyasztót terhelik.

A csomag visszaküldésének beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

 • olyan termék esetén, melynek ára az üzemeltető által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra,
 • olyan termék esetében, amelynél a fogyasztó kifejezett kérésének tesz eleget az üzemeltető sürgős javítási, vagy karbantartási munkáknál

 

 5. Jótállás

A Ptk. szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre a rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki. A jótállás időtartama a fogyasztási cikk átvételétől számított egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállás a csomagban küldött garancia kártyával, vagy ha a szolgáltató garancia kártyát nem bocsátott a vásárló rendelkezésére, úgy a számlával érvényesíthető.

Jótállási igénye alapján a jogosult választása szerint

 • kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek – másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget; vagy
 • az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető.

Az üzemeltető által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet szerint 1 éves jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átadásának napjától. A vásárlót a jótállás joga akkor nem illeti meg, ha a hiba a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett. A megjelölt rendelet alá nem tartozó termékek tekintetében a gyártó által biztosított jótállási idő a termék mellett feltüntetésre kerül. Ezzel kapcsolatos problémák felmerülése esetén az üzemeltető pontos információt tud adni. Jótállás esetében a fogyasztó a jótállási időn belül a meghibásodott termék díjmentes javítása, vagy cseréje illeti meg. A garanciális javítások a gyártási hibából eredő meghibásodásokra terjednek ki. A garancia feltételek a használati útmutatóban levő feltételek betartásával együtt érvényesek.

Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

6. Szavatosság

A szolgáltató a forgalmazott termékekre a Ptk. szerinti mértékben és határidőben vállal szavatosságot. A szolgáltató nem teljesít hibásan, ha a vásárló a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte vagy ismernie kellett. A vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Kellékszavatosság: a szolgáltató felelősségét kizárólag a termék olyan hibája alapozza meg, mely hibának oka a termékben már a vásárlás pillanatában fennáll, csupán még nem felismerhető (rejtett hiba). A vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de legkésőbb a hiba felfedezésétől számított egy hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Kellékszavatossági igény esetén a jogosult választása szerint

 • kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott szavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek – másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget; vagy
 • az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

A vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a vásárló kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha igazolja, hogy a terméket a csillapapp.com Webáruházban vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vásárló köteles bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában is fennállt. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető.

Termékszavatosság: a szolgáltató által eladott, hibás termék esetén a vásárló kizárólagosan a hibás termék kijavítását vagy cseréjét jogosult igényelni a szolgáltatótól. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a megadott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A szolgáltató mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, amennyiben a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba nem volt felismerhető. A termékszavatossági igényt kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

7. Panaszok intézése

A panaszügyintézés helye jelen weboldal. Amennyiben a vásárlónak panasza van, a szolgáltató e-mail címén vagy a kapcsolati űrlapon jelezheti azt a szolgáltató felé. A szolgáltató a panaszra 2 munkanapon belül e-mailben reagál.

A fogyasztói jogvita bíróságon kívüli rendezése a békéltető testület hatáskörébe tartozik. A csillapapp.com Webáruház székhelye szerint illetékes békéltető testület:

 • Neve: Csongrád Megyei Békéltető Testület
 • Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
 • Telefonszáma: (62) 486-987
 • E-mail címe: info@csmkik.hu

A további megyék békéltető testületének elérhetőségei a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium weboldalán tekinthetők meg, ezen a linken.

A vásárló fogyasztóvédelmi panaszával fordulhat a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz. A területi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi szervezeti egységeinek elérhetőségei ezen a linken tekinthetők meg.

A vásárló személyes adatainak védelmével kapcsolatos panaszaival fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ügyfélszolgálatához, melynek elérhetőségei ezen a linken tekinthetők meg.

8. Adatkezelés

Az üzemeltető az oldal használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló, harmadik személy számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az alvállalkozója számára (Pl: futárszolgálat) a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges.

Az oldal böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez sütik engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a sütik használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Sütik tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A sütik egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A sütikben személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, az oldalon leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. Az oldal böngészése illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevélre való feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli. Továbbá, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el.

9. Képek felhasználása:

A honlapon található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles. A honlapon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni és kereskedelmi célra felhasználni, ezen kívül tilos még a honlap tartalmát és grafikai elemeit (logó, képek) kereskedelmi célra felhasználni vagy azt terjeszteni.